Contact opnemen? 0900 - 85 20 111 info@twentemilieu.nl
Informatie Onze site maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. lees meer

Bandenpomp op zonne-energie voor Twente Milieu

28-03-2020

Op donderdag 28 maart nam Twente Milieu aan de Marssteden in Enschede de slimme Bandenpomp van Band op Spanning in gebruik. De Bandenpomp is gemaakt van duurzaam materiaal, werkt geheel op zonne-energie en is door medewerkers en bezoekers van Twente Milieu gratis te gebruiken.

“Bij Twente Milieu gaan we schoon, gezond en fris op weg. De bandenspanning van ons wagenpark wordt dan ook regelmatig gecontroleerd door Euromaster. Hierbij wordt niet alleen gelet op de juiste druk, maar ook op eventuele beschadigingen en slijtage”, zegt Bas Assink, Programmamanager Strategie & Innovatie bij Twente Milieu. “Maar we willen natuurlijk ook dat onze medewerkers met hun privéauto duurzaam en veilig de weg opgaan. Daarom bieden we de interactieve en duurzame bandenpomp van Band op Spanning gratis aan”, aldus Bas.

Vaker spanning controleren
Gineke Eleveld, medewerker van Twente Milieu, maakte op donderdag als eerste gebruik van de bandenpomp. Over de bandenpomp zegt Gineke: “Fijn dat Twente Milieu deze bandenpomp aanbiedt aan bezoekers en personeel. Ik verwacht nu zeker dat ik nog wat vaker de bandenspanning controleer doordat het makkelijker beschikbaar is.”

Duurzame bandenpomp
De slimme Bandenpomp laat direct zien hoeveel euro je bespaart. Dat blijkt al snel € 21,50 te zijn, per keer dat je de pomp gebruikt. Op basis van kenteken wordt de juiste bandenspanning opgevraagd. De touch screen display helpt bij het instellen, geeft tijdens gebruik weer wat er gebeurt en toont na afloop direct de besparingen in euro’s, liters brandstof en verminderde uitstoot. De totale besparingen zijn zichtbaar op internet. De Bandenpomp is gemaakt van duurzame materialen en werkt op zonne-energie.

Jaarlijkse besparing
In Nederland rijdt 63% van de auto’s met onderspanning wat resulteert in extra CO2 uitstoot, brandstofverbruik, bandenslijtage en een langere remweg.

Door het probleem van onderspanning op te lossen bespaart Nederland jaarlijks:

  • 200 miljoen liter brandstof
  • 750.000 banden
  • 400.000 ton CO2 uitstoot
  • 400 miljoen euro

Over Band op Spanning

Band op Spanning is onderdeel van Stichting de Groene Garage. De Stichting bestrijdt de vervuiling en negatieve gevolgen die automobiliteit met zich meebrengt. Deze organisatie is in 2004 opgezet door Laurens Drogendijk: Ik wil graag werken aan concrete oplossingen van milieuproblemen, dat is mijn passie. Het is dan ook fantastisch om projecten en concepten op te zetten rondom het thema duurzame mobiliteit en energiebesparing, daar kan zoveel bereikt worden”. Band op Spanning is een prijswinnende oplossing voor het probleem van onderspanning en is daarmee een effectieve klimaatmaatregel.

Naast de slimme Bandenpomp biedt Band op Spanning ook de mobiele bandenspanningsservice op locaties aan.

Inloggen gemeente